Home » Overige leenvormen

Hoe werkt leasen?

Leasen is een vorm van krediet die met name bij auto’s wordt toegepast. In essentie gaat het hierbij om de situatie waarbij een leasemaatschappij het eigendom van een auto heeft en het gebruik hiervan ter beschikking stelt aan degene die de auto leaset. Dit tegen een vast bedrag per maand. Hierin kunnen tevens de gebruikskosten zoals benzine, onderhoud en verzekering worden opgenomen. Aan het einde van de looptijd heeft u de keuze of u het goed definitief wilt kopen van de leasemaatschappij.

Voordelen

  • Mogelijkheid om een auto aan te kopen waarbij de maandelijkse kosten, meestal inclusief de gebruikskosten zoals benzine, onderhoud en verzekering, vooraf worden bepaald;
  • Leasemaatschappijen bieden uitgebreide ondersteuning aan hun klanten wat veel rompslomp bespaart;
  • Liquiditeit van bedrijven wordt niet aangesproken.

Nadelen

  • Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is over het algemeen voor particulieren voordeliger dan leasen;
  • Wanneer u niet aan uw verplichting kunt voldoen kan de leasemaatschappij de auto opeisen.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.