Home » Overige leenvormen

Informatie over de klantenkaart

klantenkaartVeel grotere winkels of winkelketens bieden u de mogelijkheid om een klantenkaart te gebruiken. Middels deze kaart is het mogelijk om producten in de winkel te kopen zonder direct af te rekenen. Pas later volgt de rekening per post die u direct kunt voldoen maar vaak ook in termijnen kunt betalen. In dit laatste geval is er sprake van een krediet.

Voordelen voor u als klant van een dergelijke klantenkaart zijn dat er veelal speciale acties met kortingen zijn voor klantenkaarthouders. Bovendien is betalen met een dergelijke kaart makkelijk en kost de kaart op zich veelal niets.

Het feit dat het zo eenvoudig is te betalen met de klantenkaart is ook direct een nadeel. Hierdoor is het erg eenvoudig meer te besteden dan verantwoord is. Wanneer u daarnaast kiest voor het betalen in termijnen, dan is dit bovendien een zeer dure vorm van krediet. De rente die verschuldigd is op een klantenkaart is veelal relatief hoog. Het is vaak voordeliger dergelijke aankopen te financieren met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Voordelen

 • Makkelijk om op afbetaling producten te kopen;
 • U bent alleen rente verschuldigd over het krediet dat ook daadwerkelijk wordt aangesproken;
 • Als klantenkaarthouder krijgt u vaak toegang tot speciale aanbiedingen en/ of kortingen;
 • Extra financiële armslag wanneer u daar behoefte aan heeft zonder veel gedoe.

Nadelen

 • De rente is hoog in vergelijking met een regulier doorlopend krediet bij een bank;
 • De rente is hoger dan op een hypothecair krediet door het ontbreken van een onderpand;
 • De rente is hoger dan op een persoonlijke lening door het renterisico.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.