Home » Overige leenvormen

Hoe werkt huurkoop?

Huurkoop is een vorm van krediet waarbij een duurzaam goed door de kredietverstrekker aan u ter beschikking wordt gesteld tegen betaling van een periodieke huur. Vaak gaat het dan om de aankoop van een auto of boot. Aan het einde van de huurperiode koopt u vervolgens het goed tegen een bepaalde prijs. Hiermee is beoogd dat er een goedkope financiering mogelijk is voor u als koper. Tatsbercelira . In de praktijk is dat echter meestal niet het geval, doordat u niet kunt kiezen uit veel verschillende aanbieders. Bovendien zitten er soms zogenaamde “addertjes onder het gras” zoals het verplicht afsluiten van een te dure autoverzekering bij dezelfde maatschappij.

Voordelen

  • Mogelijkheid om middels een vast huurbedrag en een eindbetaling een duurzaam goed te kopen en reeds nu te gebruiken.

Nadelen

  • Vaak is een reguliere financiering middels een persoonlijke lening of specifieke autolening voordeliger;
  • Wanneer je niet aan je verplichtingen voldoet wordt het goed (de auto) door de maatschappij in beslag genomen;
  • Soms bent u verplicht een relatieve dure autoverzekering af te sluiten

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.