Home » Leenvormen

Hoe werkt een creditcard?

Een leenvorm die de laatste decennia is komen overwaaien uit Amerika is de creditcard of kredietkaart. Een dergelijke pas biedt u de mogelijkheid om op krediet zaken aan te schaffen op een zeer eenvoudige wijze. Alleen het gebruiken van de pas en het zetten van een handtekening is veelal voldoende. Sinds enige tijd is ter verdere beveiliging van dit systeem ook het gebruik van een pincode ingevoerd.

Bij een creditcard koopt u feitelijk goederen op afbetaling. Bij veel kaarten wordt het gespendeerde bedrag aan het eind van de volgende maand automatisch afgeschreven van uw betaalrekening. In dat geval bent u ook geen rente verschuldigd. Het is echter ook mogelijk om de aankopen middels een maandelijks gelijkblijvende aflossing af te betalen. In dat geval brengt de bank of creditcardmaatschappij uiteraard wel rente in rekening. Deze rente kan behoorlijk oplopen.

Een creditcard is met name handig voor gebruik in het buitenland. Tegenwoordig kun je ook in het buitenland op steeds meer plaatsen pinnen, maar nog zeker niet overal. Het gebruik van een creditcard is op veel meer plaatsen mogelijk. Bovendien zijn in veel gevallen uw aankopen ook nog een voor een vaste periode verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Voordelen

 • Makkelijke betalingsmethode, vooral in het buitenland;
 • De mogelijkheid om uw aankopen in termijnen terug te betalen;
 • De hoogte van de aflossing kunt u zelf bepalen, rekening houdende met een minimum;
 • Aankopen zijn automatisch verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Nadelen

 • Dure vorm van financiering door de hoge rente;
 • Rente is hoger dan op een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypothecair krediet;
 • Doordat het krediet wordt aangewend voor consumptieve doeleinden is de rente niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.