Home » Financiële optimalisatie

Rentetips voor wanneer u geld leent

vergelijkhypotheekrentesEr zijn verschillende zaken waarop u moet letten bij het afsluiten van een lening. Een van de belangrijkste is uiteraard het rentepercentage van de lening. Hoeveel kost het u om dit geld te lenen? Hieronder enkele tips die van belang zijn bij het vergelijken van rente.

Allereerst dient u te zorgen dat wanneer u rentepercentages met elkaar vergelijkt u dezelfde soort rentepercentage hanteert. Dat wil zeggen, vergelijk de effectieve rentepercentages van leningen. Deze houden naast de nominale rente ook rekening met de kosten die bij de lening in rekening worden gebracht en het moment van betalen. Wanneer u hier niet goed op let vergelijkt u feitelijk appels met peren!

Ten tweede is het zaak te letten op zogenaamde actietarieven. Diverse aanbieders proberen klanten te lokken met zeer lage tarieven. Als u wat verder kijkt, dan zult u zien dat het in zo’n geval gaat om een bepaald actietarief. Deze extra lage actierente is dan bijvoorbeeld alleen het eerste jaar van de lening geldig. Voor de jaren daarna betaalt u dan verplicht een relatief hoge rente. Vaak staat er bij de actierente een klein sterretje vermeld dat u doorverwijst naar de actievoorwaarden.

Tenslotte is over het algemeen de regel dat kleine leningen relatief hoge rentelasten hebben en grote leningen relatief lage. Dit komt enerzijds doordat de kosten bij een hoge lening slechts éénmaal in rekening worden gebracht terwijl de kosten bij diverse kleinere leningen meerdere keren dienen te worden betaald.

Anderzijds zijn kleinere leningen vaak leningen in de vorm van een postorderkrediet of op een creditcard. Deze maatschappijen rekenen zeer hoge rentetarieven. Het samenvoegen van een aantal van deze kleinere leningen en vervolgens omzetten in één grote kan u veel kosten besparen.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.