Home » Financiële optimalisatie

Wat kunt u maximaal lenen?

geld lenenTegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig om geld te lenen. Via internet of post hebt u dit binnen één uur geregeld. Het verantwoord en verstandig lenen van geld kost echter wat meer tijd.

Allereerst dient u zich te realiseren dat de mogelijkheden voor u als consument om geld te lenen erg ruim zijn. Het feit dat u een bepaald bedrag kunt lenen betekent niet per definitie dat dit in uw situatie ook gepast is.

Belangrijk is het om goed na te gaan of u in staat bent met uw huidige uitgaven om de lening en de verschuldigde rente te betalen. Het Nibud adviseert dat u voor het aangaan van een lening een begroting maakt van uw inkomsten en uitgaven. Dit geeft u allereerst een goed inzicht in uw financiële situatie. Bovendien kunt u dan zien of de verplichting die u middels de lening aangaat ook past binnen uw begroting.

Ook op het gebied van hypothecaire leningen wordt steeds vaker de vraag gesteld welke hoogte van financiering verantwoord is. Doordat de laatste maanden de huizenprijzen voor het eerst in lange tijd dalen, lijkt de eigen woning niet meer zo’n rotsvaste investering als vroeger.

Op dit moment kunt u als koper van een woning nog de gehele aankoopprijs inclusief de kosten koper (overdrachtsbelasting, notariskosten) financieren. U dient zich wel bewust te zijn van de risico’s. Wat nu wanneer u of uw partner werkloos wordt of langdurig uitvalt wegens ziekte? Laat u over dergelijke risico’s goed adviseren. Er bestaan bovendien verzekeringsproducten om deze risico’s af te dekken.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.