Home » Financiële optimalisatie

Wat kunt u maximaal lenen?

geld lenenTegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig om geld te lenen. Via internet of post hebt u dit binnen één uur geregeld. Het verantwoord en verstandig lenen van geld kost echter wat meer tijd.

Allereerst dient u zich te realiseren dat de mogelijkheden voor u als consument om geld te lenen erg ruim zijn. Het feit dat u een bepaald bedrag kunt lenen betekent niet per definitie dat dit in uw situatie ook gepast is.

Belangrijk is het om goed na te gaan of u in staat bent met uw huidige uitgaven om de lening en de verschuldigde rente te betalen. Het Nibud adviseert dat u voor het aangaan van een lening een begroting maakt van uw inkomsten en uitgaven. Dit geeft u allereerst een goed inzicht in uw financiële situatie. Bovendien kunt u dan zien of de verplichting die u middels de lening aangaat ook past binnen uw begroting.

Ook op het gebied van hypothecaire leningen wordt steeds vaker de vraag gesteld welke hoogte van financiering verantwoord is. Doordat de laatste maanden de huizenprijzen voor het eerst in lange tijd dalen, lijkt de eigen woning niet meer zo’n rotsvaste investering als vroeger.

Op dit moment kunt u als koper van een woning nog de gehele aankoopprijs inclusief de kosten koper (overdrachtsbelasting, notariskosten) financieren. U dient zich wel bewust te zijn van de risico’s. Wat nu wanneer u of uw partner werkloos wordt of langdurig uitvalt wegens ziekte? Laat u over dergelijke risico’s goed adviseren. Er bestaan bovendien verzekeringsproducten om deze risico’s af te dekken.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.