Home » Financiële optimalisatie

Hoe kun u een lening omzetten?

Lening omzettenIn bepaalde gevallen kan het aantrekkelijk zijn om uw bestaande leningen om te zetten of over te sluiten. Met name wanneer u verschillende kleinere leningen heeft lopen is dit een optie. Hoe werkt dit?

Vaak is het voordeliger om niet diverse kleinere leningen te hebben maar één grote. De rente op deze grotere lening is dan effectief lager dan op de kleinere leningen. Dit wordt met name veroorzaakt door de kosten. Bij iedere lening worden administratiekosten in aanmerking genomen. Door de samenvoeging van enkele leningen betaalt u deze kosten maar één keer.

Er zijn echter wel een aantal zaken die hierbij van belang zijn. Allereerst dient u na te gaan of het mogelijk is om zonder kosten de oude leningen versneld af te lossen. Anders kan het voordeel door de boeterente wel eens teniet worden gedaan. In principe kunt u een doorlopend krediet of een krediet op uw betaalrekening wel altijd kosteloos versneld aflossen. Een persoonlijke lening niet.

Daarnaast bieden sommige maatschappijen aan de lenigen over te sluiten in één grotere goedkopere lening maar met een langere looptijd. Deze lening lijkt dan in eerste instantie een stuk goedkoper door de lagere maandtermijn. Echter, door de langere looptijd kunt u uiteindelijk zelfs duurder uit zijn.

Tenslotte worden veel mensen bij het oversluiten van hun leningen verleidt tot het afsluiten van een in totaal hogere lening. Op zich aantrekkelijk want u krijgt wat extra geld in handen. Maar daartegenover staat dat uw totale schuld wel degelijk toeneemt. Uiteindelijk zal dit toch weer terugbetaald moeten worden.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.