Home » Financiële optimalisatie

Uw lening aflossen

lening aflossenWanneer u geld leent, dan dient u dit uiteindelijk ook weer terug te betalen. Het aflossen van leningen kan op verschillende manieren plaatsvinden. Vaak is dit afhankelijk van de soort lening en uw persoonlijke mogelijkheden.

Wanneer u een persoonlijke lening heeft afgesloten dat lost u af volgens een bij het aangaan bekend aflossingsschema. Dit houdt rekening met de looptijd van de lening en de verschuldigde rente. Vaak zijn de maandelijkse termijnen, bestaande uit rente en aflossing, gelijk. Hierdoor betaalt u in het begin veel rente en lost u weinig af. Later lost u juist meer af en betaalt u weinig rente. Het is niet mogelijk om kosteloos tussentijds versneld af te lossen.

Bij een doorlopend krediet ligt dit anders. Daarbij is het toegestaan om zonder extra kosten versneld af te lossen. Wanneer u hiervan geen gebruik maakt, dan houdt de financier een standaard aflossingsschema aan. Dit bestaat meestal uit een aflossing gebaseerd op een percentage van de kredietlimiet. Veelal hanteert men een percentage per maand van 2% dat u betaalt aan aflossing en rente.

Ingeval van een hypothecair krediet lost u meestal niets af. Het is fiscaal namelijk het gunstigste om een aflossingsvrij krediet te hanteren zodat u optimaal profiteert van de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente.

Bij de overige leenvormen zoals krediet bij een creditcardmaatschappij, een postorderbedrijf of een rentekrediet zijn specifieke aflossingsmethoden van toepassing die bovendien per aanbieder verschillen.

Als u een betalingsachterstand heeft bij het BKR en u heeft dit afgelost, dan zal uw notering nog 5 jaar zichtbaar zijn in het systeem. Let er dus op dat u altijd op tijd aflost en goede afspraken maakt met de kredietverstrekker.

Wij zijn op geen enkele manier gelieerd aan het BKR.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.