Home » Financiële optimalisatie

Bijverzekeren wanneer u geld leent

bijverzekerenGeld lenen kan een risicovolle aangelegenheid zijn. Zeker in tijden van economische crisis loopt u het risico dat u bijvoorbeeld uw baan kwijtraakt of op een andere manier uw inkomen daalt. Of wat gebeurt er wanneer u arbeidsongeschikt raakt en uw inkomen nog slechts bestaat uit een uitkering? Kunt u dan uw lening nog wel betalen?

Om deze onzekerheid te beperken kunt u overwegen om naast uw lening een verzekering af te sluiten. Een verzekering die bijvoorbeeld een deel van de lening aflost of uw inkomen (tijdelijk) aanvult. Te denken valt bijvoorbeeld aan:

  • Aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Aanvullende werkloosheidsverzekering;
  • Woonlastenverzekering;
  • Overlijdensrisicoverzekering.

Zeker wanneer u een lening afsluit voor een aanzienlijk bedrag is het afsluiten van een verzekering te overwegen. Bij sommige leningen, zoals een hypothecaire lening, wordt dit soms verplicht gesteld. Daarnaast geven sommige aanbieders zelfs een rentekorting wanneer u een verzekering afsluit. Dit omdat hun risico daarmee ook vermindert.

Bij het afsluiten van een verzekering is het verstandig goed te kijken naar de voorwaarden en enkele aanbieders te vergelijken. In sommige gevallen is het verplicht de verzekering af te sluiten bij de aanbieder van de lening, maar dit is niet altijd zo. In dat geval kan het lonen om verschillende aanbiedingen te vergelijken en de voor u beste te kiezen.

Tenslotte adviseren wij u goed te kijken naar de voorwaarden waaronder een verzekering uitkeert. Bij sommige verzekeringen worden allerlei voorwaarden gesteld die een mogelijke uitkering in de weg staan. Hierdoor kan uw veilige verzekerde gevoel achteraf een illusie blijken. Het is verstandig u vooraf goed te verdiepen in deze bepalingen.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.