Home » Doel van de lening

Lenen voor een verbouwing

Stel u woont prettig in uw eigen woning maar heeft toch behoefte aan wat meer ruimte. Dan kunt ervoor kiezen te verhuizen. Echter, de huidige woningmarkt biedt u wellicht onvoldoende zekerheid. Een alternatief kan zijn om uw huidige woning te verbouwen. Hoe financiert u dat het beste?

De meest voordelige keuze voor de financiering van een verbouwing is het verhogen van uw huidige hypotheek c.q. het aangaan van een tweede hypotheek. Doordat hierbij uw eigen woning als onderpand wordt gebruikt is de rente van een dergelijke lening relatief laag. Wanneer er bij het afsluiten van uw eerste hypotheek tevens hoger is ingeschreven in het hypotheekregister door de notaris is een dergelijke hypotheekverhoging zelfs mogelijk zonder notariskosten.

Aangezien u dit geld gaat gebruiken voor de verbetering van uw eigen woning is er fiscaal sprake van een zogenaamde eigenwoninglening. Dit betekent dat de rente die u op deze lening betaalt aftrekbaar is als hypotheekrente voor de inkomstenbelasting.

Wanneer u een additionele financiering afsluit voor een verbouwing dan kan het zijn dat dit bedrag gewoon wordt overgemaakt op uw lopende rekening. Dit gebeurt wanneer het om een niet al te groot bedrag gaat. Wanneer het een aanzienlijk bedrag betreft, wordt dit op een bouwdepot gestort. U kunt daaruit geld opnemen om de kosten van de verbouwing te betalen.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.