Home » Doel van de lening

Lenen voor een verbouwing

Stel u woont prettig in uw eigen woning maar heeft toch behoefte aan wat meer ruimte. Dan kunt ervoor kiezen te verhuizen. Echter, de huidige woningmarkt biedt u wellicht onvoldoende zekerheid. Een alternatief kan zijn om uw huidige woning te verbouwen. Hoe financiert u dat het beste?

De meest voordelige keuze voor de financiering van een verbouwing is het verhogen van uw huidige hypotheek c.q. het aangaan van een tweede hypotheek. Doordat hierbij uw eigen woning als onderpand wordt gebruikt is de rente van een dergelijke lening relatief laag. Wanneer er bij het afsluiten van uw eerste hypotheek tevens hoger is ingeschreven in het hypotheekregister door de notaris is een dergelijke hypotheekverhoging zelfs mogelijk zonder notariskosten.

Aangezien u dit geld gaat gebruiken voor de verbetering van uw eigen woning is er fiscaal sprake van een zogenaamde eigenwoninglening. Dit betekent dat de rente die u op deze lening betaalt aftrekbaar is als hypotheekrente voor de inkomstenbelasting.

Wanneer u een additionele financiering afsluit voor een verbouwing dan kan het zijn dat dit bedrag gewoon wordt overgemaakt op uw lopende rekening. Dit gebeurt wanneer het om een niet al te groot bedrag gaat. Wanneer het een aanzienlijk bedrag betreft, wordt dit op een bouwdepot gestort. U kunt daaruit geld opnemen om de kosten van de verbouwing te betalen.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.