Home » Doel van de lening

Geld lenen voor een vakantie

vakantieBent u enorm toe aan een fijne vakantie maar komt dat financieel even niet uit? Heeft u nu eindelijk tijd om die droomreis te gaan maken? Heeft u uw wereldreis al helemaal uitgestippeld maar ontbreekt het u op het moment aan de financiële middelen? In dat geval zou u kunnen overwegen de vakantie te financieren middels een lening.

Afhankelijk van uw financieringsbehoefte kunt u uw vakantie financieren door het afsluiten van een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of middels het krediet op uw betaalrekening.

Zeker wanneer het om een beperkt bedrag gaat is het gemakkelijk om gebruik te maken van het krediet op uw betaalrekening. De rente die u daarop verschuldigd bent is weliswaar hoger dan op een persoonlijke lening, maar het is een stuk eenvoudiger en sneller te regelen. Veel bankrekeningen hebben standaard een kredietmogelijkheid van € 1.000 of € 2.000. Na uw vakantie kunt u de lening kosteloos aflossen vanuit uw lopende uitgaven.

Wanneer er sprake is van een meer substantieel bedrag dan kan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet uitkomst bieden. Een persoonlijke lening heeft een relatief lage rente maar hierbij kunt u niet tussentijds extra aflossen. U blijft maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betalen zolang de lening loopt.

Wanneer u echter de maanden na de vakantie het opgenomen krediet snel weer wilt aflossen dan is een doorlopend krediet geschikter. U bent dan vrij om kosteloos versneld af te lossen. Wanneer dit later niet mogelijk blijkt kunt u de reguliere aflossingen volgen.

Uiteraard is de rente die u betaalt op een lening voor een vakantie niet aan te merken als hypotheekrente en zodoende niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.