Home » Doel van de lening

Geld lenen voor de inrichting van uw huis

Bent u uitgekeken op die oude bank? Is uw inrichting aan een grondige makeover toe? Maar heeft u niet direct voldoende middelen om dit te doen? In dat geval zou u eens kunnen nadenken over de mogelijkheden om een dergelijke uitgave te financieren.

De financiering van een inrichting kan op veel verschillende manieren plaatsvinden. Allereerst bieden meubelwinkels soms de mogelijkheid om een meubel pas over twee jaar of in termijnen te betalen. Zeker wanneer u via een postorderbedrijf een meubel aankoopt is dit mogelijk. Dit is echter veelal een dure oplossing. Postorderbedrijven rekenen een hoge rente.

Financieel aantrekkelijker is het om de aankoop van een nieuwe bank of stoel of een compleet nieuwe inrichting te financieren middels een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In beide gevallen bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u een meubel koopt op afbetaling.

De rente die u verschuldigd bent op een doorlopend krediet is veelal hoger dan de rente op een persoonlijke lening. Dit komt door het renterisico dat door de bank wordt gelopen. Zodoende is de meest voordelige financiering mogelijk middels een persoonlijke lening.

Wanneer de verkoper u aanbiedt het meubel te financieren of tegen een uitgestelde betaling aan te kopen, dan kan het voordelig zijn na te gaan welke korting u kunt krijgen wanneer u geen gebruik van maakt. In sommige gevallen is het voordeel van de uitgestelde betaling namelijk kleiner dan de korting die u kunt krijgen wanneer u hiervan afziet.

Overigens maakt uw inrichting geen deel uit van uw eigen woning. Hierdoor is de rente die u betaalt op de financiering niet als hypotheekrente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.