Home » Doel van de lening

Lenen voor een gezins uitbreiding

gezins uitbreidingBent u een aankomende jonge ouder? Dan komt er heel wat op u af. Naast alle verplichtingen en verantwoordelijkheden ten aanzien van het kind zijn ook de nodige financiële hobbels te nemen. Uw uitgaven zullen naar verwachting (tijdelijk) stijgen. Het kan zijn dat de kinderkamer nog dient te worden opgeknapt, u toch die mooie kinderwagen wilt kopen of dat u wilt verhuizen naar een grotere woning. Allemaal wensen waarbij financiering een rol speelt. Hoe pakt u dit nu aan?

Allereerst dient onderscheid gemaakt te worden tussen leningen die u aangaat voor uw eigen woning en leningen in de consumptieve sfeer. In het eerste geval gaat het om de financiering van de verbouwing van de kinderkamer of de aankoop van een grotere woning. Dan is de meest voordelige wijze van financieren altijd een uitbreiding van de hypotheek of een tweede hypotheek.

Middels een hypothecaire lening geeft u uw eigen woning als onderpand. Dit heeft als voordeel dat de rente op een dergelijke lening relatief laag is. Bovendien kan de rente fiscaal worden aangemerkt als hypotheekrente die aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

Wanneer de financieringsbehoefte meer ligt in de consumptieve sfeer, zoals een dure kinderwagen of allerlei nieuwe kinderkleding dan ligt het voor de hand dit te financieren middels een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voordeel van een doorlopend krediet is dat u tussentijds kosteloos versneld kunt aflossen en ook weer kunt opnemen. Nadeel is dat de rente wat hoger is dan bij een persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening kunt u niet versneld aflossen. Dit heeft als gevolg dat de rente op deze lening relatief laag is. U betaalt rente en aflossing volgens een vooraf vastgesteld vast schema tot het einde van de looptijd van de lening.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.