Home » Doel van de lening

Lenen voor een gezins uitbreiding

gezins uitbreidingBent u een aankomende jonge ouder? Dan komt er heel wat op u af. Naast alle verplichtingen en verantwoordelijkheden ten aanzien van het kind zijn ook de nodige financiële hobbels te nemen. Uw uitgaven zullen naar verwachting (tijdelijk) stijgen. Het kan zijn dat de kinderkamer nog dient te worden opgeknapt, u toch die mooie kinderwagen wilt kopen of dat u wilt verhuizen naar een grotere woning. Allemaal wensen waarbij financiering een rol speelt. Hoe pakt u dit nu aan?

Allereerst dient onderscheid gemaakt te worden tussen leningen die u aangaat voor uw eigen woning en leningen in de consumptieve sfeer. In het eerste geval gaat het om de financiering van de verbouwing van de kinderkamer of de aankoop van een grotere woning. Dan is de meest voordelige wijze van financieren altijd een uitbreiding van de hypotheek of een tweede hypotheek.

Middels een hypothecaire lening geeft u uw eigen woning als onderpand. Dit heeft als voordeel dat de rente op een dergelijke lening relatief laag is. Bovendien kan de rente fiscaal worden aangemerkt als hypotheekrente die aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

Wanneer de financieringsbehoefte meer ligt in de consumptieve sfeer, zoals een dure kinderwagen of allerlei nieuwe kinderkleding dan ligt het voor de hand dit te financieren middels een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voordeel van een doorlopend krediet is dat u tussentijds kosteloos versneld kunt aflossen en ook weer kunt opnemen. Nadeel is dat de rente wat hoger is dan bij een persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening kunt u niet versneld aflossen. Dit heeft als gevolg dat de rente op deze lening relatief laag is. U betaalt rente en aflossing volgens een vooraf vastgesteld vast schema tot het einde van de looptijd van de lening.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.