Home » Doel van de lening

Geld lenen voor een nieuwe badkamer

Voor veel mensen is de badkamer een belangrijke plek in huis. Een plaats waar je ’s ochtends rustig de dag begint en waar je ’s avonds lekker in bad uitrust van een drukke dag. Niet gek dus dat veel mensen investeren in een nieuwe badkamer. Een mooie badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafels dient natuurlijk ook gefinancierd te worden. Hoe doet u dat?

Een badkamer behoort tot uw eigen woning. Dit betekent dat wanneer u een nieuwe badkamer in uw woning plaatst, de financiering onder de eigenwoningregeling valt. De rente die u verschuldigd bent over de lening is dan ook aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Een dergelijke investering kunt u het beste financieren door het verhogen van uw huidige hypotheek dan wel het aangaan van een tweede hypotheek. In beide gevallen dient uw eigen woning als onderpand voor de lening. Dit heeft als voordeel dat de rente op deze lening lager is dan bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

De overige kosten van een dergelijke financiering kunnen bovendien beperkt zijn. Wanneer bij de inschrijving van de eerste hypotheek in het hypotheekregister reeds rekening is gehouden met een mogelijke verhoging in de toekomst dan hoeft bij de uitbreiding niet nogmaals de gang naar de notaris te worden gemaakt. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten!

Daarnaast dient u rekening te houden met afsluitkosten en taxatiekosten. Wanneer de waarde van de woning behoorlijk hoger is dan de daarop rustende schuld is er sprake van een overwaarde. In sommige gevallen kunnen dan zelfs de taxatiekosten worden voorkomen doordat de WOZ-beschikking van de gemeenten de financier voldoende zekerheid biedt.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.