Home » Doel van de lening

Geld lenen voor een nieuwe auto

Wanneer u een nieuwe of gebruikte auto wil aanschaffen dan is dat een behoorlijke uitgave. Dergelijke bedragen heeft u niet altijd direct voor handen. Zodoende sluiten veel mensen een financiering af voor een dergelijke aankoop.

Er zijn verschillende manieren waarop de aankoop van een auto kan worden gefinancierd. Allereerst is het vaak mogelijk om bij de autoverkoper een financiering af te sluiten. Zeker bij dealers zijn er standaard financieringsproducten beschikbaar. Het blijft echter verstandig een dergelijk aanbod niet direct te accepteren maar eerst te vergelijken met andere mogelijkheden.

Een andere mogelijkheid is namelijk het afsluiten van een autolening bij een bank of financier. Een dergelijke lening is feitelijk een persoonlijke lening specifiek voor de aankoop van de auto. U betaalt rente over het geleende geld en lost deze geleidelijk aan af. Het is mogelijk om middels een annuïteiten aflossing het maandelijkse bedrag aan rente en aflossing gedurende de looptijd gelijk te houden. Zodoende weet u exact welk bedrag u maandelijks kwijt bent aan de financiering.

Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om als particulier een auto te leasen of middels huurkoop aan te schaffen. Financiering middels huurkoop is echter veelal een duurder alternatief dan financiering middels een persoonlijke lening.

Tenslotte is het verstandig naast het vergelijken van de rente die u in rekening wordt gebracht ook andere aspecten van een autolening goed na te gaan. Zo worden er vaak administratie- en risicokosten aan u in rekening gebracht. Deze kunnen behoorlijk oplopen en zodoende kan een lening die op het eerste gezicht goedkoop lijkt toch duur uitpakken. Meestal eist de kredietverstrekker bovendien dat de auto allrisk verzekerd wordt.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.