Home » Bijzondere situaties

Hoe werkt schuldhulpverlening?

schuldhulpverleningOp het moment dat u meer schulden heeft gemaakt dan u zich kunt veroorloven en zodoende niet meer aan deze verplichtingen kunt voldoen zult u in actie moeten komen. In eerste instantie dient u zelf te proberen met uw schuldeisers een schuldregeling te treffen. Door een inventarisatie te maken van uw inkomsten en minimale uitgaven kunt u vaststellen welk bedrag u maximaal zou kunnen aflossen. Uw schuldeisers zijn erbij gebaat dat u uw schuld uiteindelijk helemaal aflost. Daarom zullen zij ook proberen met u tot een goede oplossing te komen.

Wanneer u hierbij hulp nodig heeft dan kunt u zich richten tot uw gemeente. Zij kunnen u schuldhulpverlening aanbieden. Veelal wordt u dan geholpen door een gespecialiseerd bureau dat gaat proberen samen met u een schuldregeling te treffen met uw schuldeisers.

De schuldhulpverlening zal u helpen een overzicht te maken van uw financiële positie. Zo wordt berekend welk deel van uw inkomen kan worden besteed aan aflossing. Samen stelt u een voorstel op voor de schuldeisers. Hierin geeft u aan welke aflossing voor u financieel wel haalbaar is. Wanneer de schuldeisers hiermee akkoord gaan, zullen zij geen rente meer in rekening brengen noch invorderingsmaatregelen zoals een deurwaarder nemen.

De schuldhulpverlening zal u proberen te helpen. Dit doen ze door gericht advies waarbij ze gebruik maken van hun grote financiële kennis. De schulphulpverlening betaalt geen schulden voor u. Ook moet u er rekening mee houden dat in sommige gevallen geen compromis kan worden gesloten met de schuldeisers. In dat geval kunt u mogelijk gebruik maken van de wettelijke schuldsanering.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated november 15, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Kredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht' - Assurantie Magazine november 14, 2018
  Assurantie MagazineKredietverzekeraar: 'Tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt uit zicht'Assurantie Magazine“De tijd van goedkoop geld lenen verdwijnt nu snel uit zicht. Kredietvoorwaarden verslechteren. Het wordt komende jaren alleen maar duurder om nieuw geld te lenen. Dat zal vele zwakke grote bedrijven verder in de problemen brengen. De trend van grote ...'Impact faillissementen steeds groter'Financieel managementalle 10 […]
 • De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenen - NU.nl november 13, 2018
  De hypotheeknormen voor 2019: Enkele huishoudens kunnen meer lenenNU.nlDe hypotheeknormen veranderen volgend jaar licht. Voor de meeste inkomens verandert er weinig, maar een klein deel van de huishoudens kan met de nieuwe normen 2 tot 2,6 procent meer lenen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ...
 • 'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen' - Parool.nl november 9, 2018
  Parool.nl'In Amsterdam is een auto kopen goedkoper dan er een lenen'Parool.nlDit zijn Amsterdammers die, als zij op een auto zijn aangewezen, er eentje lenen van vrienden. Amsterdammers die hun kinderen of ouders vragen of zij langs willen komen met een auto, als zij een kastje of iets dergelijks moeten verhuizen. Overigens erg ...en meer »
 • Zo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemers - Business Insider november 7, 2018
  Business InsiderZo verdien je geld én karmapunten door direct te lenen aan ondernemersBusiness InsiderDe oplossing ligt voor de hand: investeer direct en zonder tussenkomst van de bank in MKB-bedrijven. Dat kan tegenwoordig via crowdfunding. Je leent dan samen met andere investeerders direct aan bedrijven en kan – afhankelijk van het risicoprofiel van ...

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.