Home » Bijzondere situaties

Hoe werkt schuldhulpverlening?

schuldhulpverleningOp het moment dat u meer schulden heeft gemaakt dan u zich kunt veroorloven en zodoende niet meer aan deze verplichtingen kunt voldoen zult u in actie moeten komen. In eerste instantie dient u zelf te proberen met uw schuldeisers een schuldregeling te treffen. Door een inventarisatie te maken van uw inkomsten en minimale uitgaven kunt u vaststellen welk bedrag u maximaal zou kunnen aflossen. Uw schuldeisers zijn erbij gebaat dat u uw schuld uiteindelijk helemaal aflost. Daarom zullen zij ook proberen met u tot een goede oplossing te komen.

Wanneer u hierbij hulp nodig heeft dan kunt u zich richten tot uw gemeente. Zij kunnen u schuldhulpverlening aanbieden. Veelal wordt u dan geholpen door een gespecialiseerd bureau dat gaat proberen samen met u een schuldregeling te treffen met uw schuldeisers.

De schuldhulpverlening zal u helpen een overzicht te maken van uw financiële positie. Zo wordt berekend welk deel van uw inkomen kan worden besteed aan aflossing. Samen stelt u een voorstel op voor de schuldeisers. Hierin geeft u aan welke aflossing voor u financieel wel haalbaar is. Wanneer de schuldeisers hiermee akkoord gaan, zullen zij geen rente meer in rekening brengen noch invorderingsmaatregelen zoals een deurwaarder nemen.

De schuldhulpverlening zal u proberen te helpen. Dit doen ze door gericht advies waarbij ze gebruik maken van hun grote financiële kennis. De schulphulpverlening betaalt geen schulden voor u. Ook moet u er rekening mee houden dat in sommige gevallen geen compromis kan worden gesloten met de schuldeisers. In dat geval kunt u mogelijk gebruik maken van de wettelijke schuldsanering.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.