Home » Betrokken partijen

Hoe werken intermediairs?

Naast banken en direct writers zijn er ook zogenaamde intermediairs op de markt actief. In tegenstelling tot de overige aanbieders verlenen zijn niet zelf de kredieten aan de cliënt maar zijn als tussenpersoon betrokken bij het afsluiten van een lening.

Het werk van deze intermediairs, of anders gezegd tussenpersonen, bestaat uit het bemiddelen tussen degene die geld wil lenen en een aanbieder van krediet zoals een bank. De tussenpersoon heeft veelal contact met meerdere aanbieders waardoor u als klant op een eenvoudige wijze verschillende aanbieders en mogelijkheden kunt vergelijken. Bovendien kent de tussenpersoon de markt en mogelijkheden en is hij in staat om u te adviseren over de juiste keuze.

Het werken met een tussenpersoon scheelt u veel werk aangezien u niet meer zelf allerlei banken af hoeft te gaan om te zoeken naar het beste voorstel. Hierbij moet u als klant echter wel de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Allereerst werkt niet iedere tussenpersoon voor alle aanbieders. Zorg er dus voor dat uw intermediair contacten heeft met de aanbieders die u interessant vindt.

Daarnaast is de provisie die een intermediair ontvangt natuurlijk ook altijd een punt van aandacht. Sinds 2009 moeten tussenpersonen wanneer zijn een financieel complex product verkopen hun provisie kenbaar maken aan de klant. Er is sprake van een financieel complex product wanneer er een combinatie wordt gemaakt tussen verschillende producten zoals een hypotheek en een verzekeringsproduct. Wanneer u enkel geld wilt lenen zal deze nieuwe wetgeving niet altijd opgaan. Desondanks kunt u best bij uw intermediair informeren naar zijn beloning. Een goede tussenpersoon is hierin open. Hiermee voorkomt u dat uw tussenpersoon u de lening adviseert die niet voor u het meest voordelige is maar voor zijn provisie wel erg interessant.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

 • This RSS feed URL is deprecated oktober 21, 2018
  This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news
 • Zelfs Jos Verstappen moet in Austin een regenjas lenen - AD.nl oktober 19, 2018
  AD.nlZelfs Jos Verstappen moet in Austin een regenjas lenenAD.nlZelfs Jos Verstappen moet in Austin een regenjas lenen. BlogOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk's en glitter en glamour. Arjan Schouten ...Hamilton zet meteen de toon, derde tijd […]
 • Na honderd jaar mogen jongens ook meisjesboeken lenen bij de bieb - Friesch Dagblad oktober 19, 2018
  Friesch DagbladNa honderd jaar mogen jongens ook meisjesboeken lenen bij de biebFriesch DagbladTegenwoordig zit tapasrestaurant Gusto y Mucho Mas er, maar voorbijgangers die omhoog kijken langs de gevel van Vleesmarkt 9 kunnen zien dat dat niet altijd zo geweest is. 'Openbare Leeszaal' staat er nog altijd, en daar is geen woord van gelogen.
 • Overmatig lenen van de BV is spelen met vuur - Taxence oktober 19, 2018
  TaxenceOvermatig lenen van de BV is spelen met vuurTaxenceAls zekerheid voor de aflossing van een lening of krediet in rekening-courant, verschaffen dga's vaak hypotheek op een hun woning of een ander registergoed. Ook verpanding van beursgenoteerde effecten voldoet. Dit zijn harde zekerheden. Verpanding ...
 • Boyata over gestolen auto: Iemand vergat hem na het lenen terug te brengen - AD.nl oktober 18, 2018
  AD.nlBoyata over gestolen auto: Iemand vergat hem na het lenen terug te brengenAD.nlKan Instagram voor mirakels zorgen? Ik stond deze ochtend op en mijn wagen was weg. Ik denk dat iemand hem wilde lenen en vergat om hem terug te brengen. Als er een kans is dat je de auto ergens hebt gezien, laat het […]

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.