Home » Betrokken partijen

Wat zijn direct writers?

Een direct writer is een financiële instelling die rechtstreeks, zonder tussenkomst van een tussenpersoon of intermediair, met de klant zaken doet. In feite hetzelfde als bij een bank. Groot verschil is echter dat een direct writer meestal minder fysiek aanwezig is. Zij hebben geen kantoorpand waar u naartoe kunt gaan en ontvangen wordt voor advies. Het afsluiten van leningen gebeurt bij hen veelal via internet en post.

Bekende voorbeelden van dergelijke direct writers zijn OHRA en FBTO. Naast het lenen van geld zijn deze ondernemingen van oudsher met name actief in het afsluiten van verzekeringen. Inmiddels leveren zijn een bijna oneindig aantal financiële producten. U kunt hierbij denken aan spaarrekeningen, een hypotheek of een woonverzekering.

Veel mensen denken dat het voordeliger is om een lening af te sluiten bij een direct writer dan via een tussenpersoon. Immers, de tussenpersoon kost de kredietverstrekker geld (provisie) dus dat maakt de lening alleen maar duurder. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. De tussenpersoon neemt de kredietverstrekker ook veel werk uit handen en is bovendien voor hen actief op zoek naar klanten. Hiervoor willen de direct writers best een deel van hun opbrengst afstaan.

Door de opkomst en het toenemende vertrouwen van consumenten hebben direct writers een groeiend aandeel in de markt. Met name in de particuliere sector. Consumenten vinden het prettig om in hun eigen tijd, buiten kantooruren, vanuit hun eigen woning hun financiële zaken te kunnen regelen. De gevoelsmatige onzekerheid over het afsluiten via internet is voor steeds meer mensen geen barrière meer.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.