Home » Betrokken partijen

Geld lenen bij een bank

Wanneer iemand op zoek is naar wat extra financiële armslag dan denkt u wellicht in eerste instantie aan een bank. Van oudsher was dit de organisatie waar mensen al hun financiële zaken regelden. Of het nu ging om hypotheken, sparen, beleggen of lenen. De bank was de aangewezen instantie.

Inmiddels is deze markt veel uitgebreider. Intermediairs en de zogenaamde direct writers hebben voor een deel het marktaandeel van banken overgenomen. Desondanks blijft een bank voor veel mensen dé plek voor een lening.

Banken houden zich naast het verlenen van kredieten bezig met allerlei financiële activiteiten. U kunt hierbij denken aan het regelen van het betalingsverkeer voor cliënten, hypotheken verstrekken, beleggingen en de handel in vreemde valuta. Allemaal voor zowel particulieren als voor ondernemingen.

Als het gaat om leningen en kredieten kunt u bij de bank terecht voor onder andere een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, krediet op uw betaalrekening en hypothecair krediet. Medewerkers van de bank kunnen u adviseren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

De laatste jaren hebben de bekende grote banken zoals de Rabobank en ING veel marktaandeel verloren aan gespecialiseerde kleinere banken. Deze kleinere banken zoals de DSB-bank of Postkrediet adverteren met lagere renten. Desondanks blijft het belangrijk om goed naar de verschillende aanbiedingen te kijken. Naast de rente zijn ook de voorwaarden van de lening (kosteloos aflossen, administratiekosten, service) van belang.

Laat een reactie achter!

You must be logged in to post a comment.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over lenen

Welkom bij Lenencompleet.nl

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met lenen, van de verschillende leenvormen die er zijn tot de verschillende betrokken partijen.

Lenencompleet.nl is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die leningen aanbieden zonder hier duidelijke informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.